کتاب مبانی علوم اجتماعی مدرن
کتاب «مبانی علوم اجتماعی مدرن» ترجمۀ بخش اول از کتاب مرجع راتلج در زمینۀ نظریۀ اجتماعی است و به کوشش دکتر سیدعلی سیدیفرد ترجمه شده و با مقدمه آیت الله محمدحسین ملکزاده، توسط نشر سدید (انتشارات بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادقعلیهالسلام) و به اهتمام مرکز تحقیقات بسیج دانشگاه امام صادق(ع) در ۱۴۴ صفحه منتشر شده است.
این کتاب ترجمۀ بخش اول از کتاب مرجع راتلج در زمینۀ نظریۀ اجتماعی است که در سال ۲۰۰۹ توسط برایان ترنر( ۱۹۴۵) ویراستاری شده بود.
«مبانی علوم اجتماعی مدرن» شامل ۳ بخش: مبانی نظریه اجتماعی، نظریه جامعه شناختی معاصر: پیشرفت های پساپارسونزی و فلسفه علوم اجتماعی است.
بخش اول این کتاب که با عنوان «مبانی» از سایر بخشها تفکیک شده است، شامل سه مقاله با عنوانهای «مبانی نظریۀ اجتماعی» از جرالد دیلانتی( -۱۹۶۰)، «نظریۀ جامعهشناختی معاصر؛ پیشرفتهای پساپارسونزی» از جان هولموود( ۱۹۵۰) و «فلسفۀ علوم اجتماعی» از فرناندو دومینگوئز روبیرو و پاتریک برت(۱۹۶۱) میشود.
مقالۀ اول به ریشههای شکلگیری نظریۀ اجتماعی تا عصر پارسونز میپردازد، مقالۀ دوم سیر نظریۀ اجتماعی پس از پارسونز و مباحث و نزاعهای مرتبط با آن را پیگیری میکند. مقالۀ سوم نیز مروری کلی بر جریانات اصلی فلسفۀ علوم اجتماعی دارد. به طور خلاصه میتوان گفت این سه مقاله، ریشههای تاریخی و فلسفی نظریۀ اجتماعی را بررسی میکنند.
این مقالات به صورت مختصر و فشرده به سیر تاریخی شکلگیری نظریۀ اجتماعی در بستر مدرنیته و شکلگیری علم جامعهشناسی و مبانی فلسفی آن میپردازد. مقالات با زبانی کمابیش فنی و فشرده بیان شدهاند و به همین دلیل، این اثر را نمیتوان کتابی مقدماتی در زمینۀ آشنایی با نظریات اجتماعی به حساب آورد.
منبع: خبرگزاری مهر
قضیه و علم تصدیقی (نقد استاد مهدی حائری به علامه طباطبایی و پاسخ به مقالۀ « موجبۀ سالبة المحمول چيست؟»)
موجبۀ سالبة المحمول چيست؟ (پاسخ استاد حائري به مقالۀ « بحثی درباره امکان» علامه طباطبايی)
بحثی درباره امکان (پاسخ علامه طباطبایی به مقاله استاد مهدی حائری يزدی)
مقاله امکان عام (نقد استاد مهدی حائری بر دیدگاه علامه طباطبایی)
کتاب نیاز به علم مقدس